Честит юбилей!

 

32651624_10156351677484450_8163382083956244480_n
Уважаеми колеги, скъпи ученици,
Тази година за нашето училище е особено вълнуваща и тържествена, защото е
юбилейна – 100 години от основаването му.Достигнахме почетна възраст, от висотата на която можем да погледнем нашето минало и нашето бъдеще.
В навечерието на патронния празник на училището, отдаваме не само
 почит към светлата личност на нашия патрон -Христо Ботев, но и изказваме
искрена благодарност  към всички творци на историята на училището ни.
Казват, че училището е като дървото – познава се по плодовете. А плодовете на нашето
училище са много. През неговите класни стаи са преминали хиляди ученици. Възпитаниците на НУ „Христо Ботев”се реализират в различни области на живота. Сред тях има висококвалифицирани кадри, добри специалисти, достойни граждани. Те са нашата визитна картичка, нашият отличителен знак.
С годините името на училището се е превърнало в гаранция за добро образование.
Зад успехите стоят  творческите усилия и всеотдайният труд на много бивши и настоя-
щи учители, превърнали работата си в призвание. Те са тези, които съхраняват и пренасят във времето духовността, така нужна ни и днес.
Истинското богатство се открива не в това, което имаш, а в това, което си дал. Сто години НУ „Христо Ботев” дава най-ценното на своите ученици: знанието. Това го прави богато. Богато с успехите, постигнати от учениците, богато с традициите, които има, богато с личностите, които е подготвило и възпитало.
Благодаря на всички бивши и настоящи колеги, на всички служители на училището, на всички общественици, допринесли за просперитета на училището, за техните усилия, старание и всеотдайност!
В навечерието на 100  годишния юбилей на училището пожелавам на колегите си да вярват в това, което правят в името на своите ученици; на родителите – да бъдат верен наш партньор, а на всички ни – заедно да гледаме в една посока – посоката на успеха!
 На нашите възпитаници пожелавам да израстват като личности в родното училище и достойно да заемат мястото си в обществото!
Честит празник!
Да пребъде училището през вековете!
Иван Пенев, Директор на НУ „Христо Ботев”, гр. Пловдив

 

 

33777449_10156378010289450_7635438085387321344_n
ДО
ДИРЕКТОРА, УЧИТЕЛИТЕ
СЛУЖИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ
НА НУ „ХРИСТО БОТЕВ“
ГРАД ПЛОВДИВ
П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН  ПЕНЕВ,
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
СКЪПИ УЧЕНИЦИ,
Имам удоволствието от името на администрацията на Община Пловдив и лично от свое име да Ви поздравя най-сърдечно по повод 100 години от създаването на Начално училище „Христо Ботев“.
Това е цял един век, през който училището, носейки в себе си духа и вярата на поета Христо Ботев, е отговорило на предизвикателствата на времето, дало е знак за утвърдени традиции и качествена подготовка на своите ученици, формирало е във всички тях знания, предоставило е възможности за творческите им изяви.
Скъпи учители,
Вашият труд е благороден и всеотдаен. Не спирайте да будите съзнанието на днешното младо поколение, нека все по-често виждате в очите на Вашите ученици обич, признателност и благодарност.
Уважаеми ученици,
Бъдете здрави, жизнени и целеустремени по пътя на Вашето израстване. Убеден съм, че и занапред ще съхраните и ще продължите традициите, утвърдени в едновековната история на училището.
ЧЕСТИТА 100-ГОДИШНИНА!
С уважение,                                                                                   
ИНЖ. ИВАН ТОТЕВ                                                                                31.05.2018 г.
Кмет на Община Пловдив                                                                                  гр. Пловдив
32369694_10156351754064450_3000082566616186880_n
Уважаеми господин Пенев,
Уважаеми учители и служители,
Скъпи ученици на начално училище „ХРИСТО БОТЕВ“,
С голямо вълнение се обръщам към всички Вас в навечерието на знаменателния юбилей на Вашата институция – 100 години от създаването на НУ „Христо Ботев“!
Съвпадението на тази годишнина с голямото национално честване – 170 години от рождението на гениалния поет и революционер на България – Христо Ботев, прави Вашия юбилей значимо и вълнуващо събитие за цялата пловдивска общественост.
  Горд съм, че в пределите на район „Северен“ блестящо се развива образователно средище за най-малките ученици,които с високите си постижения отстояват честта да носят името на Ботев.Всеизвестно е, че през вековното си развитие това училище е създавало поколения от талантливи подрастващи, намерили своята успешна житейска реализация и прославили името и просветните традиции на нашия хилядолетен Пловдив.То ги създава и днес, във време на изключителни предизвикателства и новости във всички области на знанието и технологиите.
   Изразявам убедеността си,УВАЖАЕМИ Г-Н ПЕНЕВ, УВАЖАЕМИ ПЕДАГОЗИ,
че Вашият будителски труд ще продължава да бъде пример за всеотдайна обич към децата, че всички Вие ще бъдете извор на вдъхновение за своите възпитаници и всеотдайно ще разгръщате творческите сили на всяко дете.
   Пожелавам блестящи успехи на съвременните възпитаници на НУ „Христо Ботев“, на всички, които милеят за доброто име и бъдещото авторитетно развитие на училището!
НА ДОБЪР ЧАС,БОТЕВЦИ!
ЧЕСТИТ 100-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ!
      Инж.Ральо Ралев                                                                                                                            2018 година
Кмет на район „Северен“                                                                                                               Пловдив

 

pozdr_adr-Pl

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s